Informatie

 

TaborOR

Caïssa-Eenhoorn  Oscar Romero
Open Hoorns Kampioenschap
en
Individueel
Kampioenschap NHSB
2021

Schaakclub Caïssa-Eenhoorn organiseert samen met Tabor College Oscar Romero dit weekendtoernooi dat in de plaats komt van het Open Hoorns kampioenschap. Dit kampioenschap geldt tevens als individueel kampioenschap NHSB.

Belangrijke noot van te voren: Het weekendtoernooi wordt georganiseerd volgens het meest actuele schaakprotocol van de KNSB, het NOC-NSF, en de dan geldende coronamaatregelen. Het houden van 1,5 meter afstand tijdens het toernooi blijft steeds nodig (behalve tijdens de partij). Daarnaast geldt er een maximumaantal van 100 deelnemers. Dat, en de verdere (Corona) maatregelen zijn terug te lezen in het Coronaprotocol.

Speellocatie
Het toernooi wordt gespeeld in de aula van locatie Oscar Romero in het weekend van vrijdag 27 augustus t/m zondag 29 augustus 2021. Het adres van de school is Bouwsteen 1, 1625 PD in Hoorn (op de hoek van de Westerblokker en de Blokmergouw, achter boerderij-restaurant De Nadorst). Tijdens het toernooi is de school te bereiken via telefoonnummer 06 – 42 23 51 30.

Informatie toernooi en prijzen
Registratie: vrijdag 27 augustus: tussen 18.15 – 18.45 uur in de aula van Oscar Romero (zaal open vanaf 18.00 uur). Bij opname van een bye in ronde 1 dient men zich op zaterdagochtend vóór aanvang van ronde 2 te registreren.

Er wordt gespeeld in 6 ronden Zwitsers:
Vrijdag 27 augustus; eerste ronde: 19.30 uur
Zaterdag 28 augustus; tweede ronde: 10:00 uur (zaal open: 09:30 uur), derde ronde: 14:30 uur en vierde ronde: 19:30 uur.
Zondag 29 augustus; vijfde ronde: 10:00 uur (zaal open: 09:30 uur), en zesde ronde: 14:30 uur. Na afloop van de laatste partij vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats.

Het speeltempo is 80 minuten per speler per partij met een increment van 30 seconden per zet. Noteren is verplicht t/m de laatste zet in de partij. Er kan één keer en uitsluitend t/m de vierde ronde een ‘bye’ gebruikt worden die met een ½ punt gehonoreerd wordt.

Er wordt gespeeld in één of meerdere groepen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Indeling in groepen wordt gedaan door de organisatie, op basis van de ratings van de deelnemers, zodanig dat er genoeg ratingspreiding is, en er groepen van ongeveer gelijke grootte ontstaan. Er zal wel sprake zijn van een overlap tussen de groepen. Neem bij een voorkeur voor een bepaalde groep bij registratie contact op met de wedstrijdleider.
In elk van de speelgroepen zijn drie geldprijzen beschikbaar. Bij drie groepen:
Groep A: Eerste prijs € 500, tweede prijs € 250, derde prijs € 100.
Groep B: Eerste prijs € 200, tweede prijs € 100, derde prijs € 50.
Groep C: Eerste prijs € 150, tweede prijs € 75, derde prijs € 40.                                        De hoogst eindigende NHSB speler wint gegarandeerd €250. Zie voor details het reglement.

Alle uitslagen worden doorgegeven aan de KNSB voor ratingverwerking.

Wedstrijdleiding en indeling: Sernin van de Krol
e-mail: openhoorns@caissa-eenhoorn.nl
telefoon: 06 – 42 23 51 30
Aanmelden

Deelnemerslijst.
Zie hier.

Voorzieningen
Tijdens het toernooi zijn koffie, thee, frisdrank, versnaperingen, diverse broodjes en snacks verkrijgbaar.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s op het parkeerterrein voor de school en voor fietsen op het schoolterrein. Voor busverbindingen van en naar Oscar Romero zie https://www.connexxion.nl.  Lijn 132 stopt bij Oscar Romero. Vanaf NS station Hoorn-Kersenboogerd naar Oscar Romero is het 15 minuten lopen.

Voor informatie over overnachting in Hoorn verwijzen we u naar http://www.vvvhartvannoordholland.nl/content/plaats.asp?menu=1028_000126_000000_000000.

Oscar Romero is een rookvrije school. In de school en op het schoolterrein is roken daarom niet toegestaan.

Aanmelding
Uitsluitend via deze website (zie hier) t/m donderdag 26 augustus 2021. Het inschrijfgeld bedraagt € 25 (jongeren tot 18 jaar: € 20). GM en IM betalen geen inschrijfgeld.

Het inschrijfgeld kan direct na de inschrijving voldaan worden via iDeal. Bij uitzondering kan het inschrijfgeld worden betaald bij de registratie op vrijdag 27 augustus per pin. Voor spelers zonder KNSB-rating wordt € 7,50 extra in rekening gebracht i.v.m. aanmelding voor het KNSB-ratinghouderschap. Dat bedrag kan worden betaald bij de registratie op vrijdag 27 augustus per pin.

Wedstrijdreglement

Het wedstrijdreglement is hier beschikbaar.