Informatie

 

TaborOR

Caïssa-Eenhoorn  Oscar Romero
Open Hoorns Kampioenschap
en
Individueel
Kampioenschap NHSB
2023

Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn organiseert samen met Tabor College Oscar Romero dit weekendtoernooi. Dit kampioenschap geldt tevens als individueel kampioenschap NHSB.

Speellocatie
Het toernooi wordt gespeeld in de aula van locatie Oscar Romero in het weekend van vrijdag 1 september t/m zondag 3 september 2023. Het adres van de school is Bouwsteen 1, 1625 PD in Hoorn (op de hoek van de Westerblokker en de Blokmergouw, achter boerderij-restaurant De Nadorst).

Informatie toernooi en prijzen
Registratie: vrijdag 1 september: tussen 18.15 – 18.45 uur in de aula van Oscar Romero (zaal open vanaf 18.00 uur). Bij opname van een bye in ronde 1 dient men zich op zaterdagochtend vóór aanvang van ronde 2 te registreren.

Er wordt gespeeld in 6 ronden Zwitsers:
Vrijdag 1 september; eerste ronde: 19.30 uur
Zaterdag 2 september; tweede ronde: 10:00 uur (zaal open: 09:30 uur), derde ronde: 14:30 uur en vierde ronde: 19:30 uur.
Zondag 3 september; vijfde ronde: 10:00 uur (zaal open: 09:30 uur), en zesde ronde: 14:30 uur. Na afloop van de laatste partij vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats.

Het speeltempo is 80 minuten per speler per partij met een increment van 30 seconden per zet. Noteren is verplicht t/m de laatste zet in de partij. Er kan één keer en uitsluitend t/m de vierde ronde een ‘bye’ gebruikt worden die met een ½ punt gehonoreerd wordt.

Er wordt gespeeld in drie of vier groepen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Er geldt een maximum van 200 deelnemers.

Indeling in groepen wordt gedaan door de organisatie, op basis van de ratings van de deelnemers, zodanig dat er genoeg ratingspreiding is, en er groepen van ongeveer gelijke grootte ontstaan. Er zal wel sprake zijn van een overlap tussen de groepen. Bij aanmelding kan al een voorkeur voor een bepaalde groep worden aangegeven.
In elk van de speelgroepen zijn drie geldprijzen alsmede ratingprijzen beschikbaar. De eerste prijs in groep A is gegarandeerd €600.

De hoogst eindigende NHSB speler wint gegarandeerd €250. Zie voor details het reglement.

Alle uitslagen worden doorgegeven aan de KNSB voor ratingverwerking.

Organisatiecomité: Robbert van Dijkhuizen, Sernin van de Krol, Ger Roos

Wedstrijdleiding en indeling: FA Sernin van de Krol
e-mail: openhoorns@caissa-eenhoorn.nl
telefoon: 06 – 42 23 51 30

Aanmelden

Deelnemerslijst.
Zie hier.

Voorzieningen
Tijdens het toernooi zijn koffie, thee, frisdrank, versnaperingen, diverse broodjes en snacks verkrijgbaar. Er is de mogelijkheid om voor zaterdagavond een maaltijd te bestellen d.m.v. een bestelformulier vekrijgbar bij de bar in de analyseruimte (personeelskamer).

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s op het parkeerterrein voor de school en voor fietsen op het schoolterrein. Voor busverbindingen van en naar Oscar Romero zie https://www.connexxion.nl.  Lijn 132 stopt bij Oscar Romero. Vanaf NS station Hoorn-Kersenboogerd naar Oscar Romero is het 15 minuten lopen.

Voor informatie over overnachting in Hoorn verwijzen we u naar https://www.ikhouvanhoorn.nl/op-bezoek/overnachten/ 

Oscar Romero is een rookvrije school. In de school en op het schoolterrein is roken daarom niet toegestaan.

Aanmelding
Uitsluitend via deze website (zie hier) t/m donderdag 31 augustus 2023. De aanmelding is pas van kracht als gelijktijdig het inschrijfgeld betaald wordt. Na de aanmelding wordt u doorverwezen naar een pagina waar u direct via iDEAL kunt betalen.

Het inschrijfgeld kan ook worden overgemaakt naar: NL46RABO0102983836 t.n.v. schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn o.v.v. deelname OHK 2023.

Inschrijfgeld: € 30 ; jongeren tot 18 jaar: € 25. GM en IM betalen geen inschrijfgeld.

Voor spelers zonder KNSB-rating wordt €12,50 extra in rekening gebracht i.v.m. aanmelding voor het KNSB-ratinghouderschap. Dat bedrag kan van te voren via IDeal worden betaald of per pin worden betaald bij de registratie op vrijdag 1 september

Wedstrijdreglement

Het wedstrijdreglement is hier beschikbaar.