26 t/m 28 augustus: OR Open Hoorns 2022

Na twee succesvolle Coronaedities gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap dit jaar ook weer door. Dit jaar is dat ook weer het persoonlijk kampioenschap van de NHSB.

Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus in de fraaie aula van de Oscar Romero. Alle belangrijke informatie is te vinden op de informatiepagina.

De aanmelding voor het toernooi is reeds geopend. Ga daarvoor naar: 'aanmelden' en volg de stappen. Er geldt voorlopig een maximum van 150 deelnemers. De deelnemerslijst zal regelmatig worden geüpdatet.

Open Hoorns 2021 dag 1

Het Oscar Romero Open Hoorns Kampioenschap, tevens Open Kampioenschap NHSB is van start gegaan. De opening werd verricht door Arnoud Lansdaal, voormalig conrector van de locatie Oscar Romero van het Tabor College. Mede dankzij de sponsoring door Oscar Romero en de steun van Arnoud kan dit toernooi dit jaar voor de vijfde keer in deze opzet plaatsvinden. De foto's geven een impressie van de eerste ronde. Lees verder

Liveborden, stream en belangrijke linkjes

Het Open Hoorns kampioenschap komt steeds dichterbij, en de organisatie zet alle puntjes op de i. Speciaal voor de volgers thuis zullen dit jaar de topborden op liveborden spelen.

Ook zal er een livestream komen met op zoveel mogelijk momenten live-commentaar. Met dat laatste zijn we nog hard bezig, en we houden ons aanbevolen!

Linkjes: Twitch-uitzending - deelnemers - uitslagen - liveborden

Instructie liveborden

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

 

Update Open Hoorns 2021

Nu duidelijk is geworden dat er voorlopig nog niet veel zal veranderen aan de huidige Coronamaatregelen in Nederland heeft de organisatie een Coronaprotocol opgesteld dat geldt tijdens de vijfde editie van het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap van 27 t/m 29 augustus 2021.

Dat houdt in dat er diverse maatregelen getroffen zullen worden tijdens het toernooi. Het maximum aantal aan deelnemers blijft op 100. Daarnaast is het steeds nodig om 1,5 meter afstand te houden (enkel niet nodig tijdens de partij). Dat alles om er een verantwoord toernooi van te maken.

Lees hier het gehele Coronaprotocol

Lees hier het Wedstrijdreglement 

Ratinggrenzen toernooi 2021

A groep: ≥1900

B groep: 1550-1950

C groep: ≤1600

Deelnemers die qua rating op de grens zitten tussen twee groepen mogen kiezen.

NHSB-winnaar naar voorronde NK 2021

De hoogst eindigende NHSB-speler in de A-groep verdient een ticket om deel te nemen aan de voorronde van het gesloten NK in Hoogeveen van 16 t/m 24 oktober a.s.

Maximumaantal van 100 deelnemers bereikt

Het maximum aantal van 100 aanmeldingen voor het OR Open Hoorns is bereikt. Dat houdt in dat de eerstvolgende aanmeldingen op een wachtlijst komen te staan.

Na de persconferentie van het kabinet van vrijdag 13 augustus over de Coronamaatregelen zal duidelijk worden welke maatregelen gelden voor het Open Hoorns. Dat houdt onder andere in of er meer deelnemers toegelaten kunnen worden, en onder welke omstandigheden er gespeeld kan worden. Houd de berichten dus goed in de gaten!

Oscar Romero Open Hoorns 2021: 27 t/m 29 augustus

Na de 'Coronaeditie' van 2020, gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (tevens NHSB PK) ook door in 2021. Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 27 t/m 29 augustus 2021. Zie de informatiepagina voor de meer informatie. Houd daarnaast de website in de gaten voor updates omtrent mogelijke Coronamaatregelen die zullen gelden tijdens het toernooi.

Het is reeds mogelijk om aan te melden voor het toernooi. Dat kan uitsluitend via de website. Ga daarvoor naar 'aanmelding' en volg de stappen. Er geldt voorlopig een maximumaantal van 100 deelnemers, dus wees er snel bij!

Open Hoorns: laatste ronde en prijsuitreiking

Het had nog mooier kunnen zijn voor Caïssa-Eenhoorn: zowel in groep A als B deden Caïssa-Eenhoornspelers mee in de strijd om de eindoverwinning. De werkelijkheid was anders: in groep 1 liet Liam Vrolijk zien wie de sterkste was door Nick Manshanden te verslaan. En in groep B was Alisha Warnaar te sterk voor Kevin de Rooij. Voor de volledige uitslagen zie pagina Uitslagen.

We kijken  terug op een zeer geslaagd toernooi in een perfecte accommodatie (dank aan de schoolleiding van Oscar Romero!). Algemeen directeur Dharma Tjiam van de schaakbond reikte de prijzen uit. Hij reist tevreden huiswaarts met de ervaring dat een mooi toernooi met 'fysiek' schaken weer mogelijk blijkt.

Hierna een fotoimpressie van de laatste ronde en de prijsuitreiking

 

 

Het Open Hoorns: de beslissende derde dag

Nog twee rondes te gaan: in groep C valt de beslissing al in de vijfde ronde: Dennis Manshanden verslaat in een spannende partij Susanne Glas en is met 5 uit 5 onbereikbaar voor de naaste concurrentie. In groep A zet Liam Vrolijk Tom Meurs op achterstand. Maar Nick Manshanden wint ook - van Onno Elgersma en staat nu op de gedeeld tweede en derde plaats. In groep B is Kevin de Rooij Bert Spil de baas. Hij staat  nu een half punt los van de rest.

Op naar de laatste ronde!

Hierna een fotoimpressie aan het begin van de laatste ronde:

Het Open Hoorns: dag 2

Na vier rondes zijn in groep A alleen Liam Vrolijk en Tom Meurs nog ongeslagen met 3 1/2 punt. Nick Manshanden staat met 3 punten op een verdienstelijke vijfde plaats.

In groep B gaan hebben  twee Caïssa-Eenhoornspelers  Bert Spil en jjeugdtalent Kevin de Rooij Alisha Warnaar naast zich moeten dulden: ze hebben alle drie 3 1/2 punt.

In groep C staat Dennis Manshanden (al weer een Caïssa-Eenhoornspeler) soeverein met 4 uit 4 1 punt voor op Susanne Glas. Ontwikkelen de gebroeders Manshanden zich tot min of meer mini-Foreesten? Ondertussen is Co Buysman (bevrijd van de last van het voorzitterschap van Caïssa-Eenhoorn?) opgerukt naar de vierde plaats!

Verder verloopt het toernooi - ondanks de coronabeperkingen - naar wens.

Hierna volgt een foto-impressie: