1-3 september: Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap 2023

Informatie | Aanmelden | Deelnemerslijst

Na een aantal succesvolle edities gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap - tevens persoonlijk kampioenschap van de NHSB - dit jaar ook weer door!

Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 1 t/m zondag 3 september in de fraaie aula van de Oscar Romero. Alle belangrijke informatie is te vinden op de informatiepagina.

Het is vanaf heden mogelijk om aan te melden voor het toernooi. Na betaling (kan direct via iDeal - overmaken ook mogelijk) verschijnt je naam op de deelnemerslijst. Deze zal regelmatig worden bijgewerkt. Er geldt een maximum van 200 deelnemers.

De ratinggrenzen voor de groepen zullen een week van te voren bekend worden gemaakt aan de hand van de inschrijvingen. Voorkeuren kunnen wel alvast worden doorgegeven bij de aanmelding of via een mail naar: openhoorns@caissa-eenhoorn.nl

Oscar Romero Open Hoorns 2022, ronde 6 en prijsuitreiking

Nederlands kampioen wint ook in Hoorn: Rick Lahaye stelde met een remise in zijn partij tegen Dylan Achuthan de titel veilig. Hij eindigt ongeslagen met 5 uit 6. Dylan Achuthan, Arthur de Winter, Marc Overeem en Leandro Slagboom  worden gedeeld 2 t/m 5 met 4 1/2 punt. Martijn Monteban en Colin Stolwijk eindigen met 4 punten. Colin wint op weerstandspunten van Martijn en mag zich persoonlijk kampioen NHSB noemen.

In groep B werd Joost Hoogland met 5 1/2 punt groepswinnaar. Jan Torensma werd tweede met 5 punten.

In groep C  werden Jungbin Lee en Joey Brouwer gedeeld eerste met allebei 5 1/2 punt

Hierna de beelden van de 6e ronde en van de blije en soms ook minder blije prijswinnaars:

Open Hoorns 2022, ronde 5

Dieren herhaalt zich, want ook in Hoorn snijdt Rick Lahaye Arthur de Winter de pas af, nu door de onderlinge partij te winnen. Hij heeft nu 4 1/2 punt, zijn drie achtervolgers hebben 4 punten.

In groep B grijpt Joos Hoogland de leiding door van Luc Schiebroek te winnen. Drie 4 punters zitten hem op de hielen.

In de C-groep zijn er drie spelers met 4 1/2 punt: Jungbin Lee, Abdul Karim Tawfiq en Joey Brouwer.

In beeld zìet het er zo uit:

Open Hoorns 2022, ronde 4

C & A waren toch sterker dan M&N. C & A, dat zijn Colin (Stolwijk) en Arthur (de Winter): ze versloegen de twee topspelers van Caïssa-Eenhoorn: Nick (Manshanden) en Martijn (Monteban). Arthur de Winter gaat nu met 4 uit 4 alleen aan de leiding.

In de B-groep staat CE-speler Mason Brouwer op kop met 3 1/2 punt, maar hij moet die positie delen met Rick van de Rootselaar en Joost Hoogland.

In groep C houdt good-old Arend Stapel de eer van Caïssa-Eenhoorn hoog, maar er staan hier vijf spelers met 3 1/2 punt op kop; naast Arend Pieter van Liere, Jungbin Lee, Abdul Karim Tawfiq en Joey Brouwer.

In beeld ziet ronde 4 er zo uit:

 

Open Hoorns 2022, ronde 1

Met een record aantal deelnemers (144!) en zonder coronabeperkingen gaat de zesde editie van dit weekendtoernooi van start. Arnold van der Wolff  mag de eerste zet uitvoeren aan het bord van grootmeester Emil Mirzoev. Arnold is al sinds 1969 onafgebroken lid van de organiserende vereniging Caïssa-Eenhoorn en daarmee recordhouder. Alle schakers passen in de grote aula (dat was vorig jaar wel anders!). Voor de uitslagen verwijs ik naar elders op deze website.  

Houd rekening met de NS staking op vrijdag

Het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap gaat morgenavond van start. De NS heeft voor morgen stakingen aangekondigd voor de regio Leiden, Den Haag, Rotterdam. Niet voor de regio Noord-Holland, maar stakingen elders kunnen wel invloed hebben op jouw reis. Houd daar dus rekening mee mocht je met het OV komen.

De registratie is tussen 18:15-18:45 uur (zaal open vanaf 18:00 uur). Mocht er iets zijn, of mocht je het niet redden om er op dit tijdstip te zijn laat dit dan zo spoedig mogelijk weten. Wedstrijdleider Sernin van de Krol is gedurende het toernooi bereikbaar via: 06 – 42 23 51 30. De eerste ronde start morgen om 19:30 uur.