Ronde 5 - Achtervolgers lopen iets in

In ronde vijf hebben achtervolgers Henk-Jan Visser en Joris Kokje de achterstand op Hing Ting Lai gehalveerd. Waar Hing Ting het punt deelde in zijn ontmoeting met Martijn Monteban haalde Henk-Jan een vlotte overwinning op Arent Luimes, en wist Joris Kokje uiteindelijk het punt binnen te slepen tegen Peter van Waert.

Hing Ting staat op 4½, en Henk-Jan, Joris en Martijn volgen op een half punt. Hing Ting neemt het in de slotronde op tegen Joris terwijl CE corrifeeën Henk-Jan en Martijn het tegen elkaar mogen proberen. Michaël van Liempt won van Sierk Kanis en volgt op een halfje van de top vier. Met een beetje geluk kan hij zich nog in de prijzen spelen.

In de tweede groep won Ilja Tardijn in een verbeten strijd van Jeannot Tuijnman, die zich in het eindspel verslikte door zijn veelbelovende pion te verprutsen. Ilja Tardijn staat een punt voor op alle concurrenten en wordt dus zeker eerste. De vraag is nog of hij dat alleen wordt of gedeeld.

De strijd om de tweede plaats is een stuk spannender. Maar liefst zes spelers staan op 3½. Erwin Brouwer, Peter van Diepen, Jeannot Tuijnman, Aart Strik en Sandro Gaeta en Bert-Jan Melchers. Bert-Jan is in de slotronde afwezig en valt daardoor af voor de prijzen. Erwin speelt tegen Ilja, Peter tegen Jeannot en Sandro tegen Aart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *