Open Hoorns: laatste ronde en prijsuitreiking

Het had nog mooier kunnen zijn voor Caïssa-Eenhoorn: zowel in groep A als B deden Caïssa-Eenhoornspelers mee in de strijd om de eindoverwinning. De werkelijkheid was anders: in groep 1 liet Liam Vrolijk zien wie de sterkste was door Nick Manshanden te verslaan. En in groep B was Alisha Warnaar te sterk voor Kevin de Rooij. Voor de volledige uitslagen zie pagina Uitslagen.

We kijken  terug op een zeer geslaagd toernooi in een perfecte accommodatie (dank aan de schoolleiding van Oscar Romero!). Algemeen directeur Dharma Tjiam van de schaakbond reikte de prijzen uit. Hij reist tevreden huiswaarts met de ervaring dat een mooi toernooi met 'fysiek' schaken weer mogelijk blijkt.

Hierna een fotoimpressie van de laatste ronde en de prijsuitreiking

 

 

Het Open Hoorns: de beslissende derde dag

Nog twee rondes te gaan: in groep C valt de beslissing al in de vijfde ronde: Dennis Manshanden verslaat in een spannende partij Susanne Glas en is met 5 uit 5 onbereikbaar voor de naaste concurrentie. In groep A zet Liam Vrolijk Tom Meurs op achterstand. Maar Nick Manshanden wint ook - van Onno Elgersma en staat nu op de gedeeld tweede en derde plaats. In groep B is Kevin de Rooij Bert Spil de baas. Hij staat  nu een half punt los van de rest.

Op naar de laatste ronde!

Hierna een fotoimpressie aan het begin van de laatste ronde:

Het Open Hoorns: dag 2

Na vier rondes zijn in groep A alleen Liam Vrolijk en Tom Meurs nog ongeslagen met 3 1/2 punt. Nick Manshanden staat met 3 punten op een verdienstelijke vijfde plaats.

In groep B gaan hebben  twee Caïssa-Eenhoornspelers  Bert Spil en jjeugdtalent Kevin de Rooij Alisha Warnaar naast zich moeten dulden: ze hebben alle drie 3 1/2 punt.

In groep C staat Dennis Manshanden (al weer een Caïssa-Eenhoornspeler) soeverein met 4 uit 4 1 punt voor op Susanne Glas. Ontwikkelen de gebroeders Manshanden zich tot min of meer mini-Foreesten? Ondertussen is Co Buysman (bevrijd van de last van het voorzitterschap van Caïssa-Eenhoorn?) opgerukt naar de vierde plaats!

Verder verloopt het toernooi - ondanks de coronabeperkingen - naar wens.

Hierna volgt een foto-impressie:

 

 

 

Het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap gaat van start

Met meer dan 90 deelnemers uit het hele land en zelfs daarbuiten is het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap begonnen. Het toernooi werd ingeluid door de kersverse voorzitter van Caïssa-Eenhoorn Robbert van Dijkhuizen. Namens sponsor Oscar Romero mocht conrector Arnoud Lansdaal (met plastic handschoen!) de eerste zet doen. De wedstrijdleiding is een family affair: vader Rinus en zoon Sernin van de Krol werken close tezamen: zij hoeven als leden van de dezelfde huishouding geen anderhalve meter afstand te bewaren.

 

    

Open Hoorns als kampioenengala

Half februari 1950 nam Sicco Hiemstra (voorzitter van de Hoornse Sportraad en lid van schaakvereniging Caïssa) de prijsuitreiking van het eerste Open Hoorns voor zijn rekening. Hij sprak de wens uit dat het kampioenschap een traditie wordt. We zijn zeventig jaar verder en kunnen stellen dat aan zijn wens is voldaan. Toen – in januari en februari – waren er een kleine dertig deelnemers, nu is een maand en een week voor de start het maximum aantal van honderd spelers bereikt.

Overzicht van het Oscar Romero Open Hoorns/NHSBK van vorig jaar.

Lees verder

Coronaprotocol en laatste informatie

Fysiek schaken in Coronatijd kent behoorlijk wat obstakels. Met behoorlijk wat extra inspanningen gaat de organisatie er alles aan doen om er een verantwoord toernooi van te maken met als hoofdmotto: denk om elkaar.

Er is daarom ook een Coronaprotocol opgesteld voor dit toernooi waarbij de protocollen van het NOC-NSF, de KNSB en de KHN de basis vormen. Iedereen die aanwezig is tijdens het kampioenschap dient zich aan de protocollen te houden. Lees het protocol hier:

Coronaprotocol OROHK 2020 - versie 24-aug (versie 24 augustus 2020)

Belangrijke nieuwe toevoeging is dat er helaas geen toeschouwers welkom zijn bij het toernooi. Enkel spelers en personeel mogen de speelzaal in (zij krijgen dan ook een bandje). Bij uitzondering kunnen ouders/begeleiders van te voren een plaats reserveren.

Er wordt gespeeld in drie groepen. De ratinggrenzen voor de groepen zijn:

A groep: 1900>

B groep: 1600-1950

C groep: <1650

Oscar Romero Open Hoorns 2020 gaat door!

Goed nieuws! Het Open Hoorns kampioenschap 2020 kan in de spiksplinternieuwe aula van het Oscar Romero plaats gaan vinden. Dit toernooi zal worden georganiseerd volgens het schaakprotocol 'verantwoord schaken' van 9 juli van de KNSB, en de geldende Coronamaatregelen.

Op de informatiepagina staat alle informatie, en de aanmelding is reeds geopend. De deelnemerslijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Er geldt dit jaar een maximum van 100 deelnemers.

We willen er samen met u een mooi en verantwoord toernooi van maken!

De toernooiorganisatie